Η Φωνή της Ελλάδας

VoiceOfGreeceH «Φωνή της Ελλάδας είναι το πρώτο ραδιόφωνο της Ελλάδας, ο «ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΘΗΝΩΝ» ο οποίος εγκαινιάσθηκε την άνοιξη του 1938, με πομπό ισχύος 15 kw στο προάστιο των Λιοσίων και ραδιοθαλάμους στο Ζάππειο Μέγαρο – του Κέντρου των Αθηνών.
Η πρώτη προσπάθεια ραδιοσταθμού βραχέων κυμάτων έγινε αμέσως μετά τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο τον Οκτώβριο του 1940. Από μικρό πομπό στο Κέντρο των Αθηνών μεταδίδονταν προς το Μέτωπο και τις βαλκανικές χώρες, εκπομπές του Ραδιοφωνικού Σταθμού Αθηνών. Το Πρόγραμμα της Δημόσιας Ραδιοφωνίας «Φωνή της Ελλάδας» για οκτώ δεκαετίες - έχει γίνει η γέφυρα που ενώνει τους ομογενείς με τη γενέτειρα. Η «Φωνή της Ελλάδας», απευθύνεται σε 10.000.000 απόδημους, 50.000 φοιτητές, δεκάδες χιλιάδες ναυτικούς , εκατοντάδες διπλωμάτες και υπαλλήλους στις ελληνικές πρεσβείες σε αναρίθμητους ελληνόφωνους και ξένους ακροατές με μία …. Φωνή . Τη ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
Μια φωνή που φτάνει σε όλο τον πλανήτη αφού εκπέμπει προς 14 βασικές γεωγραφικές κατευθύνσεις και στις πέντε ηπείρους. Είναι το μοναδικό ραδιοφωνικό πρόγραμμα που λειτουργεί ως «πομπός» και ως «δέκτης » . Ως «πομπός», μεταδίδει στα εκατομμύρια των συμπατριωτών μας όλα όσα συμβαίνουν στην πατρίδα με αιχμή τα μείζονα εθνικά θέματα, αλλά και τα επιτεύγματα του ελληνισμού που διαπρέπει στο εξωτερικό, τα οποία καταγράφει ως «δέκτης».
Η «Φωνή της Ελλάδας», έχει ενταχθεί στην παγκόσμια κοινότητα του Διαδικτύου με 24ωρη ζωντανή μετάδοση με ένα πληρέστατο ομογενειακό δελτίο.
Στόχος του ανανεωμένου προγράμματος της «Φωνής της Ελλάδας» είναι η προβολή της πατρίδας μας στο εξωτερικό. ΟΙ εκπομπές διαπνέονται από τη φιλοσοφία της αισιόδοξης Ελλάδας, της Ελλάδας με την πλούσια ιστορία, της Ελλάδας του Πνεύματος και της Τέχνης, εστιάζοντας στον ελληνικό πολιτισμό, την ελληνική μουσική, τις Τέχνες, την Ιστορία , τις επιστήμες και τον τουρισμό.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό με στόχο την προσέλκυση ξένων τουριστών . Ήδη εκπέμπουν καθημερινά ειδικές ωριαίες ξενόγλωσσες εκπομπές οι οποίες δίνουν πληροφορίες για διάφορους τουριστικούς προορισμούς και πολιτιστικά δρώμενα σε όλη την Ελλάδα, καθώς και καθημερινό ξενόγλωσσο δελτίο.
Η «Φωνή της Ελλάδας» είναι το μοναδικό πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, που με την υπευθυνότητα και την αγάπη για την πατρίδα που διακρίνει τους εργαζόμενους, ασχολείται αποκλειστικά με την ομογένεια. Βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με ομογενειακές οργανώσεις, ξένες πρεσβείες και οργανώνει εκδηλώσεις στο πλαίσιο των πολιτιστικών ανταλλαγών.
Η «Φωνή της Ελλάδας», έχοντας και ρόλο εθνικού φορέα προβάλλει την Ελλάδα του σήμερα κ αι του αύριο αλλά και την Ελλάδα εντός και εκτός συνόρων, αγκαλιάζοντας όλους τους έλληνες που ζουν εργάζονται και διαπρέπουν στο εξωτερικό .
Η «Φωνή της Ελλάδας» 24 ώρες το 24ωρο έχει τα μικρόφωνα της ανοικτά προς την ομογένεια κτίζοντας μία καθημερινή φωνή μοναδική και στενή επαφή με τους έλληνες όπου γης.
Η «Φωνή της Ελλάδας» έχει τη δυνατότητα να το πετύχει γιατί μέσω των βραχέων είναι το μοναδικό ραδιόφωνο που μπορεί να προσεγγίσει χωρίς κόστος τους έλληνες ναυτικούς , τους έλληνες που ταξιδεύουν στην Ευρώπη μεταφέροντας ελληνικά προϊόντα είτε κάνοντας τουρισμό, τους έλληνες που ζουν στις πόλεις και τα χωριά της πρώην Σοβιετικής ‘Ενωσης , καθώς και όσους είναι διεσπαρμένοι στις πέντε ηπείρους και δεν χρησιμοποιούν τις νέες τεχνολογίες. Μέσω δορυφόρου και διαδικτύου μπορεί να προσεγγίσει τη νεολαία, τη δεύτερη και τρίτη γενιά και μέσω INTERNET τους ‘Έλληνες εντός Ελλάδας με τους ’Ελληνες του εξωτερικού από την ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ μεταφέροντας τον παλμό της Ομογένειας «εντός συνόρων».
Το ανανεωμένο πρόγραμμα της «Φωνής της Ελλάδας» εκτός από την ενημέρωση και την ψυχαγωγία, περιλαμβάνει και καθημερινές ειδικές εκπομπές αφιερωμένες στη νεολαία που αποτελούν γέφυρα επικοινωνίας των νέων στην Ελλάδα με τους νέους του εξωτερικού.
Η αναγκαιότητα της ύπαρξης της «Φωνής της Ελλάδας» στη δυσκολότερη εποχή που διανύει η πατρίδα μας είναι προφανής. Με την υπευθυνότητα που μας διακρίνει, είμαστε στο πλευρό των συμπατριωτών μας, των νέων που υποχρεούνται να μεταναστεύσουν αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον.
Η «Φωνή της Ελλάδας» εργάζεται με υπευθυνότητα και αφοσίωση για τα ιδανικά της Πατρίδας μας και δίνει προτεραιότητα στις ανάγκες και τα όνειρα της ελληνικής νεολαίας, όπου και να ζει, όπου και να διαπρέπει, και προσπαθεί να εμφυσήσει την αγάπη για τη χώρα του πολιτισμού και της ομορφιάς, κάνοντας στέρεη και δυνατή τη γέφυρα με την Πατρίδα.
Η «Φωνή της Ελλάδας» είναι φωνή όλων των Ελλήνων.

 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Συχνότητα: Βραχέα
Τηλ. επικοινωνίας: 210 6066439, 210 6066204 (Studio), 210 6066815-6 (Γραμματεία – Κοινό)
Διεύθυνση: Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, Γραφείο Ρ 211
Ιστοσελίδα: webradio.ert.gr